Budinca din paine si branza
PrinteazaO reteta de budinca din paine si branza din: franzela, branza de vaci, lapte, oua, unt, zahar, nuci, stafide, smantana si nucsoara.
- 300 g franzela sau paine alba
- 150 g branza proaspata de vaci
- 400 ml lapte
- 4 oua
- 1 lingura unt
- 2 linguri zahar
- 100 g nuci zdrobite
- 50 g stafide
- 100 ml smantana
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
Mod de preparare:
Tăiati pâinea în felii, pe care înmuiaţi-le într-un amestec obţinut din lapte, ouă, nucşoară şi zahăr, bine bătute. Ungeţi o tavă cu unt şi puneţi în ea un strat uniform de pâine înmuiată şi deasupra repartizaţi brânza, amestecată cu nuci şi stafide, tot în strat uniform.
Peste brânză turnaţi amestecul rămas după ce s-au înmuiat feliile de franzelă. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit până când budinca se rumeneşte uniform, cam 45 – 50 de minute.
Când budinca este coaptă, scoatefi-o din cuptor şi lăsaţi-o 5 minute să se răcească, apoi tăiati-o în pătrate mari peste care puneţi smântână.
Budinca din paine si branza
Pofta buna!
N-am facut niciodata budinca din asta