Cuiburi de mămăligă
PrinteazaO reteta de cuiburi de mamaliga din: faina de porumb, oua, unt, cascaval, piper rosu si sare.
- 300 g faina de porumb
- 4 oua
- 2 linguri unt
- 50 g cascaval ras
- 50 g cascaval cubulete
- 1 lingurita piper rosu
- sare
Mod de preparare:
Fierbeţi 1 l apă cu sare şi când aceasta clocoteşte, adăugaţi treptat făina, amestecând încontinuu. După ce aţi adăugat toată făina, acoperiţi vasul, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, 15 minute. Amestecaţi din când în când în vas.
Adăugaţi caşcavalul ras şi continuaţi amestecarea pentru omogenizare, apoi luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi la răcit. Ungefi cu unt 4 castronele.
Puneţi în fiecare castron mămăligă, până la 3cm sub margine. Nivelaţi mămăliga, faceţi o adâncitură, ca un cuib, în mijloc şi spargeţi acolo un ou. Pe marginea oului puneţi cubuleţe de caşcaval.
Săraţi şi piperaţi oul şi puneţi castroaneie într-o tavă, acoperiţi-le cu folie aiuminată şi ţineţi-le în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, cel puţin 15 minute, sau până când albuşurile se întăresc, dar gălbenuşurile rămân moi.
Scoateţi castroaneie din cuptor şi mai măcinaţi deasupra fiecăruia puţin piper roşu. Serviţi preparatul cald.
Cuiburi de mămăligă
Pofta buna!