Cuburi de porc in sos dulce acrisor
PrinteazaO reteta de cuburi de porc in sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ardei grasi, ceapa rosie, zahar brun, otet alb de mere, supa vegetala, rosii cherry, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
- 500 g pulpă de porc
- 2 ardei graşi
- 1 ceapă roşie
- 1 lingură rasă cu zahăr brun
- 50 ml oţet alb de mere sau vin
- 200 ml supă vegetală sau apă călduţă
- 10-12 roşii cherry
- 2 linguri cu ulei de măsline
- pătrunjel (opţional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tâiem carnea de porc în cuburi nici mari, nici foarte mici. Spălăm legumele şi le ştergem cu un şervet curat de bucătărie. Tocăm mărunt ceapa şi ardeii, iar roşiile le lăsăm întregi.
Punem într-o tigaie două linguri cu ulei de măsline, iar când s-a încins, adăugăm ceapa şi ardeii. Le călim la foc redus două minute, apoi adăugăm cuburile de carne. Le călim împreună cinci minute sau pănă când carnea este rumenită uşor pe toate părţile.
Turnăm oţetul şi lăsăm pe foc până se evaporă. Adăugăm roşiile, supa vegetală, zahărul, pătrunjelul tocat, sare şi piper. Acoperim şi lăsăm pe foc mic pănă ce carnea este pătrunsă complet. Servim mâncarea caldă, alături de felii de pâine prăjită unse cu puţin usturoi.
Cuburi de porc in sos dulce acrisor
Pofta buna!