Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino din: paste, ulei de masline extravirgin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200g paste (de preferat spaghetti) 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 căței de usturoi, feliați subțiri 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute (sau după gust) Sare și […]
Mochete de migdale
PrinteazaMochete de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata rasa.
Ingrediente:
- 300 g ciocolata de menaj
- 2 linguri cafea foarte tare
- 250 g zahar
- 150 migdale
- 4 linguri lapte
- 2 linguri rom
pentru garnitura:
- 50 g ciocolata rasa
Mod de preparare:
Rumeneşti uşor migdalele în cuptor, razi ciocolata şi o topeşti în lapte călduţ pentru a obţine o pastă puţin moale.
Adaugi cafeaua, zahărul, migdalele pisate şi romul.
Amesteci totul foarte bine şi frămânţi uşor până ce obţii o pastă omogenă, lei 2 linguriţe de cafea: cu una iei compoziţia, iar cu cealaltă formezi un fel de bulgăraşi ovali, pe care îi tăvăleşti în ciocolată rasă, indicată pentru garnitură.
Aşezi bulgăraşii pe un alt platou şi îi ţii la rece o zi întreagă sau o noapte.
Mochete de migdale
Pofta buna!
Pepene galben – Beneficii pentru sanatate si retete
Pepene galben – Beneficii pentru sanatate si retete. Pepenele galben, cunoscut și sub numele de pepenele zaharat sau pepenele de miere, este o varietate delicioasă de pepene, cu o carne auriu-portocalie și un gust dulce și parfumat. Acesta face parte din familia Cucurbitaceae, iar denumirea sa științifică este Citrullus lanatus var. saccharinus. Istorie: Pepenele galben […]