Pilaf cu carnati si sos de rosii
PrinteazaO reteta de pilaf cu carnati si sos de rosii din: orez, ceapa, carnati afumati, unt, sare, piper, pasta de rosii si smantana.
- 3 cescute de orez
- 2 cepe mici
- 500 g carnati afumati
- 50 g unt
- sare
- piper
- 1 lingura pasta de rosii
- 3 linguri de smantana
Mod de preparare:
Tai ceapa si o rumenesti in putin unt. Adaugi orezul, lasi cateva minute si pui 9 cescute de apa, 1/2 lingurita sare, un varf de cutit de piper si lasi sa fiarba. Cureti carnatii de pielita. Jumatate din carnati ii tai patratele mici si ii pui la fiert cu 1/2 ceasca de apa clocotita, pana ce se inmoaie si scade apa.
Răstorni cârnaţii peste orez. Mai adaugi 1 ceaşcă cu apă, acoperi şi fierbi bine orezul, la foc moale. Restul de cârnaţi îi tai felii rotunde, late de un deget şi îi fierbi la fel ca pătrăţelele de cârnaţi. Umpli o ceaşcă cu orezul fiert şi o răstorni în formă de moviliţă pe o farfurie.
Procedezi aşa cu tot pilaful. Felioarele de cârnaţi le aşezi sub formă de coroniţă în jurul moviliţelor de orez. Deasupra moviliţelor torni un sos preparat din pastă de roşii desfăcută cu smântână. Serveşti mâncarea fierbinte.
Pilaf cu carnati si sos de rosii
Pofta buna!