Pilaf cu carnati si sos de rosii

Printeaza

O reteta de pilaf cu carnati si sos de rosii din: orez, ceapa, carnati afumati, unt, sare, piper, pasta de rosii si smantana.

Ingrediente:Pilaf cu carnati si sos de rosii

  • 3 cescute de orez
  • 2 cepe mici
  • 500 g carnati afumati
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 3 linguri de smantana

 

Mod de preparare:

Tai ceapa si o rumenesti in putin unt. Adaugi orezul, lasi cateva minute si pui 9 cescute de apa, 1/2 lingurita sare, un varf de cutit de piper si lasi sa fiarba. Cureti carnatii de pielita. Jumatate din carnati ii tai patratele mici si ii pui la fiert cu 1/2 ceasca de apa clocotita, pana ce se inmoaie si scade apa.

Răstorni cârnaţii peste orez. Mai adaugi 1 ceaşcă cu apă, acoperi şi fierbi bine orezul, la foc moale. Restul de cârnaţi îi tai felii rotunde, late de un deget şi îi fierbi la fel ca pătrăţelele de cârnaţi. Umpli o ceaşcă cu orezul fiert şi o răstorni în formă de moviliţă pe o farfurie.

Procedezi aşa cu tot pilaful. Felioarele de cârnaţi le aşezi sub formă de coroniţă în jurul moviliţelor de orez. Deasupra moviliţelor torni un sos preparat din pastă de roşii desfăcută cu smântână. Serveşti mâncarea fierbinte.

Pilaf cu carnati si sos de rosii

Pilaf cu carnati si sos de rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.