Supă-cremă de mazăre nouă cu şuncă
PrinteazaSupa crema de mazare noua si sunca din: mazare, cartof, supa concentrata de legume, ceapa alba, ulei de masline extravirgin, sunca, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente:
- 200 g mazăre nouă
- 1 cartof alb mediu
- 1 1 supă concentrată de legume
- 1/2 ceapă albă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 g şuncă presată
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Desfa păstăile de mazăre şi scoate boabele. Clăteşte-le în apă rece şi scurge-le. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o într-o cratiţă cu uleiul încins. Curăţă şi taie cartoful felii subţiri, pune-le în cratiţa cu ceapă şi căleşte totul 2 minute.
Pune mazărea şi sărează, după gust; toarnă supa concentrată încălzită şi fierbe totul, la foc mic, timp de 30 de minute.
Adaugă crenguţa de rozmarin aproape de sfârşit, după care scoate-o şi pasează ingredientele cu blenderul de mână, apoi potriveşte gustul de piper.
Taie şunca fâşii subţiri şi prăjeşte-le într-o tigaie neaderentă până când devine crocantă. Pune supa în boluri, aşază deasupra 1 lingură de şuncă prăjită şi serveşte-o caldă.
Supă cremă de mazăre nouă cu şuncă
Pofta buna!