Pateuri vegetale
PrinteazaO reteta gustoasa de pateuri cu: ardei gras, branza dulce, margarina, faina, ulei, otet, sare.
- 2 ardei graşi
- 300 g brânză dulce
- 250 g margarina
- 11 linguri cu făină
- 3 linguri cu ulei
- 1 lingură cu oţet
- 1 linguriţă rasă cu sare
Mod de preparare:
Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în trei părţi egale. într-un lighean, pune restul de făină cu uleiul, oţetul, o ceşcuţă cu apă rece şi sarea şi frământă bine.
Intinde o foaie pătrată cu latura de 40 cm, adaugă una din cele trei părţi de margarina, împătureşte-o şi las-o la frigider 30 de minute.
Aluatul răcit îl mai întinzi o dată şi îl acoperi cu cea de-a doua parte de margarină. Iarăşi 30 de minute la rece, după care repeţi operaţia cu ultima parte de margarină. întinde aluatul şi taie opt dreptunghiuri. La patru din ele, taie-le în mijloc câte un dreptunghi mai mic.
Chenarul rămas aşază-l peste dreptunghiul întreg. în mijloc, pune felii de ardei gras şi brânză şi piper. Coace-le 25-30 de minute.
Pateuri vegetale
Pofta buna!