Salam din prune uscate

Printeaza

O reteta de salam din prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si nuci.

Ingrediente:Salam din prune uscate

  • 1 kg prune uscate
  • 200 g zahar
  • 50 ml apa
  • 200-300 g nuci

 

Mod de preparare:

Prajesti nucile timp de 10 minute in cuptor, apoi le dai prin macina de macinat nuca. Speli prunele in 2-3 ape caldute, le stergi bine intr-un servet de tifon, le scoti samburii si le dai prin masina de tocat.

Intr-un castron pui zahărul şi apa, le amesteci pe foc până când se dizolvă zahărul, adaugi pru­nele, amestecând în conti­nuare la foc mic până obţii o pastă omogenă, consistentă, cu aspect lucios, iei castronul de pe foc şi în compoziţie adaugi nucile.

Pe o foaie de nailon presari zahăr pudră şi pui câte o lingură cu vârf din compoziţie şi întorci foaia de nailon peste ea.

Prinzi compoziţia cu ambele mâini şi o presezi pentru a obţine un rulou cu diametrul de 2-2 si 1/2 cm şi pentru a nu rămâne goluri. Aşezi ruloul pe un pla­tou, fără nailon. Când toate rulourile sunt gata, le laşi 2-3 zile să se usuce, ca să capete o crustă la suprafaţă, apoi îl înveleşti pe fiecare în celofan şi îl păstrezi într-un loc uscat.

Rulourile cu gust natural de prune nu necesită nicio aromă. Cu cât păstrezi mai mult rulourile la uscat, cu atât se întăresc şi se pot tăia mai uşor.

Salam din prune uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.