Prajitura cu suc de rosii – usor de preparat
PrinteazaPrajitura cu suc de rosii din: suc de rosii, ulei, zahar, amoniac stins cu zeama de lamaie, faina, oua.
- 10 linguri suc de roşii
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahăr
- 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie
- 400-500 g făină
- 2 ouă
Mod de preparare:
Pregăteşti o cocă potrivită pe care o împărţi in 4 foi pe care le coci pe dosul tăvii tapetate cu făină.
Pentru cremă:
- 1 pachet unt
- 200 g zahăr
- 4 linguri griş
- 400 ml lapte
- zeamă de la 1 lămâie
- gem de caise
Mod de preparare:
Freci untul spumă cu zahărul. Separat fierbi grisul în lapte şi laşi la rece.
Amesteci treptat ambele compoziţii şi adaugi zeama de lămâie.
Pui apoi pe prima foaie jumătate din cremă, pe a doua foaie, gem de caise, a treia foaie, cealaltă jumătate de cremă şi ultima foaie.
Deasupra razi ciocolată ajutându-te de răzătoarea cu ochiuri mici.
Prajitura cu suc de rosii
Pofta buna!