Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de morcovi si cimbru cu cozi de creveti din: morcovi, cartof, unt, ceapa alba, cozi de creveti, ulei de masline, usturoi, cimbru, sare si piper.
- 400 g morcovi
- 1 cartof mediu
- 40 g unt
- 1/2 ceapă albă
- 16 cozi de creveţi
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, toac-o foarte mărunt şi căleşte-o într-o cratiţă cu untul topit. Curăţă morcovii şi taie-i rondele. Spală cartoful, curăţă-l şi taie-l lamele; pune legumele în cratiţa cu ceapă, căleşte-le 5 minute şi acoperă-le cu apă caldă.
Fierbe legumele, la foc mediu, până sunt pătrunse, după care pasează-le. Aromează supa cu cimbru, după gust, şi potriveşte-i gustul de sare şi piper.
Curăţă cozile de creveţi, scoate-le filamentul negru din interior şi căleşte-i într-o tigaie neaderentă în uleiul de măsline încins, împreună cu usturoiul, sare şi piper, după gust. Pune supa-cremă în farfurii adânci, adaugă cozile de creveţi şi serveşte-o imediat.
Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi
Pofta buna!