Salată de ciuperci cu usturoi
PrinteazaSalată de ciuperci cu usturoi
- ciuperci
- sare de lăniîie
- ulei
- piper
- sare
- mărar
- zeamă în care au fiert ciupercile
- usturoi
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci mici, tinere şi albe, care se spală bine în mai multe ape. Se fierb în apă clocotită, în care s-a adăugat sare şi un vîrf de cuţit de sare de lăniîie, pentru a le menţine albe. După ce au fiert 15 min, se scot din apă, se pun într-o strecurătoare şi se răcesc cu apă rece (zeama în care au fiert ciupercile se întrebuinţează la mâncărurile cu sos).
Se taie apoi ciupercile fideluţă sau felii, dacă sînt mici şi rotunde, se aşază într-o salatieră şi se amestecă cu un sos preparat din ulei, sare de lămîie, piper, mărar, sare şi puţină zeamă în care au fiert ciupercile. Pentru cei cărora le place usturoiul, se freacă pe dinăuntru pereţii salatierei cu usturoi.
Această salată se serveşte ca aperitiv sau la diferite fripturi.
Pofta buna!