Desert cu pepene galben

Printeaza

Desert cu pepene galben din: pepene galben, cafea, zahar si miez de nuca.

Ingrediente:

  • 1 pepene galben de 1 ½ kg
  • 3 linguri cafea măcinată
  • 400 g zahăr
  • 100 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Desert cu pepene galben: Tăiaţi pepenele în jumătate, îl curăţaţi de sâmburi şi coajă şi tăiaţ miezul în cubuleţe, pe care le puneţi într-un castron, în straturi, cu zahăr printre ele.

Preparaţi o cafea concentrată din 300 ml apă şi cafeaua măcinată. După ce aţi lăsat-o puţin acoperită, o strecuraţi şi o amestecaţi cu siropul dulce lăsat de fructe în castron.

Turnaţi amestecul într-un vas cu baza mică şi fierbeţi cantităţi mici de pepene îndulcit, cât să fie acoperite de lichid. Scoateţi cu o paletă cubuleţele de pepene şi le aşezaţi în cupe.

Presăraţi deasupra nucă zdrobită şi serviţi desertul rece, eventual decorat cu frişcă vegetală.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Un desert bun si simplu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.