Supă de legume cu chiftelute de cartofi
PrinteazaO reteta de supa de legume cu chiftelute de cartofi din: morcovi, telina, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei, boabe de fasole alba, sare, piper, cartofi albi, nucsoara si ulei.
- 2 morcovi
- 2 fire ţelină verde
- 2 dovlecei
- 4 roşii
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei
- 1,5 l supă
- 2 conserve boabe de fasole albă (a cca 400 g)
- sare
- piper
- 1 kg cartofi albi
- 3 ouă
- 5-6 linguri făină
- nucşoară
- circa 6 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii şi se taie felii. Se curăţă ţelina şi dovleceii şi se taie felii groase. Se curăţă roşiile de seminţe şi pulpa se taie cubuleţe. Se toacă usturoiul şi ceapa şi se călesc în ulei. Se adaugă legumele pregătite, în afară de roşii, şi se călesc 3-4 min.
Se toarnă supa şi se dă în clocot. Se reduce temperatura, apoi supa se lasă să fiarbă la foc moale cca 20-25 min. Se lasă să se scurgă boabele de fasole şi se adaugă în supă, împreună cu roşiile. Se lasă să mai fiarbă 2 min. Se sărează şi se piperează.
Se decojesc cartofii, se spală şi se rad; se aşază într-o strecurătoare. Se păstrează lichidul care se scurge şi se lasă să se depună amidonul. Acesta se amestecă impreună cu cartofii.
Se adaugă ouă şi făină, sare, piper şi nucşoară. Se încing într-o tigaie porţii succesive de ulei şi se prăjesc chifteluţe din compoziţia de cartofi. Se servesc cu supă.
Supă de legume cu chiftelute de cartofi
Pofta buna!