Supa de sfecla
PrinteazaO reteta de supa de sfecla din: sfecla, ceapa, cartofi, usturoi, branza feta, ulei, smantana, marar, sare, piper si castravete.
- 1 rădăcină de sfeclă
- 1 ceapă mărişoară
- 1 cartof mare sau 2 mici
- 2 căţei de usturoi
- 100 g brânză feta
- 1 lingură ulei
- 1 lingură de smântână
- câteva fire de mărar
- sare
- piper
- castravete
Mod de preparare:
Intr-o oală se călesc ceapa tocată mărunt şi usturoiul la fel. Sfecla curăţată şi cartofii se taie cuburi cât mai mici şi se adaugă în oală. Se lasă să se înmoaie puţin în ulei şi apoi se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă.
După ce au fiert, legumele se mixează şi apoi se adaugă smântână. Se pune supa la frigider. Se serveşte rece, cu brânză sfărâmată, mărar şi castravete.
Supa de sfecla
Pofta buna!