Friptura de curcan cu legume si dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de curcan cu legume din: piept de curcan, sare, piper, ulei, dovleac, ceapa, batond e vanilie, cimbru, miere, boia, coaja de lamaie si supa de legume.
- 1 kg piept de curcan
- sare
- piper
- 4 linguri de ulei
- 1 dovleac (1 kg)
- 250 g ceapa
- 1 baton de vanilie
- 2-3 fire de cimbru
- 2 linguri de miere
- 1 lingurita de boia
- coaja rasa de la o lamaie
- 400 ml supa de legume
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se leagă pieptul de curcan cu aţă, pentru a-şi păstra forma în timpul coacerii. Se sărează şi se piperează. Se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur.
Se curăţă dovleacul şi se taie felii. Se taie cepele jumătăţi. Păstaia de vanilie se taie în două pe lung. Se adaugă lângă carne feliiile de pulpă de dovleac, ceapa, batonul de vanilie, cimbru, sare şi piper.
Se amestecă mierea cu boia, coajă de lămâie şi 2 linguri ulei; se unge friptura cu acest amestec şi se coace la cuptor 25 min. Se toarnă supa şi se mai coace 25-35 min. Se taie felii de friptură şi se servesc cu dovleac.
Friptura de curcan cu legume
Pofta buna!
Buan friptura de curcan