Placinta cu carne si ceapa

Printeaza

Placinta cu carne

Ingrediente:Placinta cu carne si ceapa

  • 1 pachet foi de plăcintă din comerţ
  • 1 kg carne (care poate fi 1/2 kg carne de porc, 3/2 kg carne de vită sau pipote de pui)
  • 1 pachet de margarină
  • 5-6 ouă
  • 3-4 linguri smântână
  • 1 căniţă apă minerală
  • 1-2 legături mărar
  • 4-5 cepe potrivite
  • câteva boabe de piper
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intâi pregăteşti carnea astfel: tai bucăţi ca pentru tocat, pe care le pui de preferinţă în oala de fiert sub presiune. Pui în oală cepele tăiate sferturi, boabele de piper, uleiul, sare şi apă. Laşi să fiarbă 30-40 de minute. Când este rece dai totul prin maşina de tocat. Adaugi 2 ouă întregi, mărarul şi potriveşti de gust cu sare şi piper.

Pregăteşti tava smălţuită de la aragaz. Foile le ungi cu margarină topită (fiecare în parte). Pui în tavă jumătate din foi şi peste ele carnea pregătită şi apoi cealaltă jumătate din foile de plăcintă.

Aşa crudă, tai plăcinta în bucăţi de mărime dorită. Baţi bine 2-3 ouă, le adaugi smântână şi sifon (sau apă minerală) şi le torni peste plăcintă. Dai la copt până se rumeneşte frumos. O serveşti caldă.

Placinta cu carne

Placinta cu carne si ceapa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.