Placinta cu rinichi de porc
PrinteazaO reteta de placinta cu rinichi de porc din: rinichi de porc, carne de porc, morcovi, mar, ulei, otet, vin rosu, aluat de foitaj, ou, sare, enibahar, boia iute si piper.
- 600 g rinichi de porc
- 250 g carne de porc cu grasime
- 2 morcovi
- 1 mar
- 4 linguri ulei
- 1 lingura otet
- 100 ml vin rosu
- 400 g aluat de foitaj
- 1 ou
- sare
- enibahar
- boia iute
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi rinichii şi carnea în cubuleţe şi prăjiţi-le în ulei, la foc iute, timp de 10 minute. Adăugaţi vinul şi condimentele, după gust şi lăsaţi vasul la foc potrivit până când scade la jumătate sosul format. întindeţi din aluat o foaie cu care tapetaţi un vas termorezistent uns cu ulei.
Turnaţi în vas amestecul de carne şi rinichi, puneţi şi mărul şi morcovii tăiate în cubuleţe, stropiţi cu oţet şi deasupra acoperiţi cu altă foaie de aluat. Decoraţi foaia de deasupra cu figurine din aluat crestate cu cuţitul superficial.
Ungeţi foaia cu ou bătut şi puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, până când aluatul de deasupra se rumeneşte uniform.
Placinta cu rinichi de porc
Pofta buna!