Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptor
PrinteazaSpirale cu ciuperci şi ouă la cuptor
- 300-350 g paste spirale
- sare
- piper
- 4 ouă
- 300 g ciuperci champinion
- 1 legătură arpagic
- 2 cepe mari
- 150 telemea rasă de oaie
- 1 linguriţă de unt
- 100-120 ml supă de legume
- 150 creme fraiche (smântână groasă)
Mod de preparare:
Fierbi pastele în suficientă apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Fierbi şi ouăle circa 10 minute (trebuie să fie tari), le laşi la răcit şi le cureţi de coajă. Freci ciupercile cu un prosop curat de bucătărie, le scoţi codiţele şi le tai în fâşii subţiri.
Incingi untul într-o tigaie, căleşti ciupercuiţele, completezi cu supa de legume, laşi să dea un clocot. Amesteci cu smântână, condimentezi cu sare şi piper. Două dintre ouă le tai în felioare, restul le mărunţeşti.
Amesteci pastele cu sosul de ciuperci, jumătate din brânza rasă şi cu ouăle mărunţite. Pui şi arpagicul. Pui amestecul într-o formă de copt, presari restul de brânză rasă şi decorezi cu felioare de ouă. Bagi sufleul la cuptor, la o temperatură de 200° C şi îl laşi să se coacă vreo 20 de minute. Este de preferat să fie servit cât este cald.
Spirale cu ciuperci şi ouă la cuptor
Pofta buna!