Supă de praz şi cartofi
PrinteazaO reteta de supa de praz si cartofi din: orez, cartofi, praz, slanina, ulei de masline extravirgin, apa, supa concentrata de legume, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
- 200 g orez
- 2 cartofi medii
- 1 fir de praz
- 2 felii de slănină
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 500 ml apă
- supă concentrată de legume
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie prazul fâşii foarte subţiri, păstrează puţin pentru decor şi înăbuşă restul circa 5 minute într-o cratiţă cu uleiul de măsline încins şi 500 ml de apă. Toacă mărunt slănina şi pune-o peste praz. Curăţă şi taie cartofii felii, apoi cubuleţe şi adaugă-le în cratiţă.
Prăjeşte totul 2-3 minute şi adaugă orezul spălat şi scurs. Acoperă cu supa concentrată de legume caldă şi fierbe 18-20 de minute, adăugând supă dacă scade tot lichidul. Sărează şi piperează după gust.
Incinge uleiul de floarea-soarelui şi prăjeşte prazul păstrat. Scurge-l bine pe hârtie absorbantă.
Serveşte supa de praz şi cartofi fierbinte, decorată cu câteva fâşii de praz prăjit.
Supă de praz şi cartofi
Pofta buna!