Supă de vin cu ştrudele de legume prăjite
PrinteazaO reteta de supa de vin cu strudele de legume prajite din: unt, galbenus, smantana, ceapa, vin alb, supa concentrata, sare, piper, faina, ulei de masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, cartof, telina, morcov, usturoi, patrunjel si busuioc.
- 20 g unt
- 1 gălbenuş
- 2 linguri smântână
- 2 cepe mici
- 1 pahar vin alb
- 500 ml supă concentrată de carne sau de legume
- sare şi piper
pentru ştrudele:
- 150 g faină albă
- 1 ou
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- sare
pentru umplutură:
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 tijă de ţelină
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1/2 legătură pătrunjel
- 4 frunzuliţe de busuioc
- sare
Mod de preparare:
Toacă ceapa şi căleşte-o într-o cratiţă cu unt topit, adaugă vinul, fierbe până când acesta se evaporă, apoi adaugă supa concentrată. Amestecă smântână cu gălbenuşul, toarn-o în supă treptat şi amestecă bine. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Amestecă faina, oul, un praf de sare, uleiul de măsline şi frământă, adăugând câte puţină apă până când obţii un aluat neted şi omogen, apoi întinde din el o foaie subţire.
Spală, curăţă şi taie legumele julien, apoi căleşte-le, îm¬preună cu usturoiul, într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins, adăugând la sfârşit pătrunjelul şi busuiocul tocate. Pune sare, după gust.
Taie aluatul în 4 dreptunghiuri şi pune pe mijlocul lor legumele călite. Rulează aluatul în jurul legumelor, formând ştrudele. Prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soa- relui încins şi scurge-le pe hârtie absorbantă.
Pune supa în boluri, aşază în fiecare câte un ştrudel tăiat în două si serveste-o caldă.
Supă de vin cu ştrudele de legume prăjite
Pofta buna!