Reteta zilei: Inghetata de ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar, ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon.
Ingrediente:
- 250g smantana
- 100g zahar
- 50 g ciocolata
- 3 galbenusuri
- 3 albusuri
- 150ml lapte
- 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pune laptele, amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc mic dupa care se adauga ciocolata amestecandu-se foarte bine. Se face un sirop din 50g zahar si 2 linguri apa.
Albusurile se bat spuma dupa care se adauga siropul fierbinte si se continua batutul pana se raceste. Compozitia astfel obtinuta se pune peste cea de ciocolata si se amesteca foarte bine.
Daca doriti se pot adauga 7g gelatina dizolvata. Inghetata se tine la congelator pana la servire.
Inghetata de ciocolata
Pofta buna!