Salată chakchouka
PrinteazaO reteta de salata chakchouka din: ardei gras verde, rosii, usturoi, ulei de arahide, boia iute, sare si piper.
- 800 g ardei gras verde
- 1,2 kg roşii
- 4 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 1/2 lingură boia iute
- sare
- piper
Taie ardeii în jumătate, pe lungime şi curăţă-i de seminţe şi de filamentele albe din interior. Coace-i într-o pungă de plastic. După ce s-au răcit, umezeşte-ţi mâinile cu apă, curăţă-i de pieliţă şi taie-i fâşii subţiri.
Crestează în cruce vârtul roşiilor şi opăreşte-le 20 de secunde în apă clocotită, scurge-le şi transferă-le în apă cu gheaţă, apoi curăţă-le de pieliţă. Taie-le sferturi, îndepărtează-le seminţele şi apoi taie-le fâşiuţe.
Curăţă usturoiul şi taie-l lamele, căleşte-l uşor într-o crăticioară cu ulei încins şi adaugă ardeii, apoi roşiile; pune sare, piper şi boia, după gust. Fierbe totul la foc foarte mic timp de 40 de minute, amestecând uşor la fiecare 5 minute.
Salată chakchouka
Pofta buna!