Vinegreta de anghinare

Printeaza

Vinegreta de anghinare: Anghinarele (Cynara scolymus) sunt, probabil, legumele pentru prepararea carora este nevoie de cel mai indelungat proces; cu toate acestea, in farile mediteraneene, de unde este originara, ea este foarte apreciata.

Anghinarele sunt inrudite cu scaietii. Au un cap ca un buzdugan, in varful unei tulpini groase.

Pentru a le putea servi ca aperitiv, ele trebuie intai fierte 20-30 minute, in functie de dimensiune. Apoi se indeparteaza frunzele una cate una si se pun intr-un sos vinegreta, adica o combinatie simpla de ulei de masline cu otet (sau suc de lamaie) si condimente. Capatul mai fraged al fiecarei frunze se taie.

Cand terminati cu frunzele, indepartati stratul aspru de la suprafata, care nu este comestibil, cunoscut sub denumirea invelisul anghinarei si veti ajunge la miezul fraged care este o recompensa demna de efortul depus.

Vinegreta poate avea un gust mai bogat daca se adauga si putin mustar. Unii prefera sa serveasca anghinarele cu unt topit in locul sosului vinegreta.

In secolul XIX, serviciile de masa pentru dineurile fastuoase includeau si farfurii speciale pentru servit anghinare, care cuprindeau un mic bol in care se punea leguma, un altul pentru sos si unul special pentru frunzele indepartate.

 

 

Vinegreta cu mustar dijon

Vinegreta cu mustar dijon din: sare, piper, otet, mustar dijon, ulei. Vinegreta este un sos sau dressing popular folosit în special pentru salate, cunoscut pentru gustul său echilibrat între aciditate și ulei. Vinegreta își are originile în bucătăria europeană, fiind un element de bază în special în bucătăria franceză. Compoziție Baza: Ulei și oțet (sau […]

Vinegreta cu Tabasco

Vinegreta cu Tabasco din: otet, usturoi, oregano, busuioc, tabasco, ulei de masline. Vinegreta cu Tabasco este o versiune inedită și plină de savoare a clasicului dressing de salată, care adaugă un strop de picant la orice fel de mâncare. Această variantă combină caracteristicile tradiționale ale unei vinegrete – o emulsie de ulei și oțet – […]

Fasole verde cu vinegreta

Fasole verde cu vinegreta din: fasole verde, unt, vinegreta. Fasolea verde este o sursă excelentă de nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și minerale precum potasiu, fier și calciu. De asemenea, este o sursă importantă de fibre dietetice. Fasolea verde conține fibre dietetice, care pot ajuta […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.