Supa Zocigleveş
PrinteazaO reteta de supa Zocigleveş din: ceapa, morcovi, gulie, cartofi, ardei rgas, pasta de fasole verde, usturoi, sare si piper.
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 gulie
- 3 cartofi
- 1 ardei gras
- 100 g pastai de fasole verde
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile şi tăiaţi-le după plac, în cubuleţe, rondele, bastonaşe sau fâşii. Puneţi-le la fiert în 2 l apă cu sare şi piper. Căliţi în ulei usturoiul tăiat în felii şi când începe să se îngălbenească, eliminaţi-l din tigaie.
Adăugaţi făina şi turnaţi peste ea 100 ml apă rece. Amestecaţi pentru a nu se prinde de vas şi când aţi obţinut un amestec pmogen turnaţi-l în oala cu zarzavaturile.
Fierbeţi supa 25 de minute. In această supă se pot adăuga paste mici sau orez, după plac.
Supa Zocigleveş
Pofta buna!