Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra
PrinteazaO reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra, oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si ciocolata neagra.
- 425g conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa
- 3 oua
- 5 linguri (75ml) ulei
- 1 cana (200g) zahar
- 55g cacao pudra
- 55g migdale
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Daca folositi fasole uscata lasati-o la inmuiat peste noapte in apa rece. Apoi fasolea se fierbe pana se inmoaie aproximativ o ora astfel incat sa se mentina forma boabelor. Fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava (18 x 28cm) cu hartie de copt.
Fasolea se paseaza pana se formeaza o pasta moale. Se bat ouale spuma si se adauga peste fasole impreuna cu uleiul, apoi se pune zaharul, cacao, migdalele, esenta de vanilie si praful de copt.
Se adauga ciocolata maruntita, se amesteca bine compozitia, dupa care se rastoarna in tava. Se coace timp de 30-35 minute. Dupa ce s-a racit, prajitura se taie in 12 patratele si se serveste pudrata cu cacao.
Prajitura cu ciocolata si fasole neagra
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort de fasole
- prajitura cu fasole neagra
Interesanta prajitura asta
Nu inteleg cantitatea de fasole neagra, chiar daca pare simplu…3/4 din ce? Daca e din Kg inseamna 750g si nu mi se pare logic sa fie mai mult decat cea fiarta, din conserva…
Eu chiar vreau sa fac prajitura asta, maine!
Multumesc!
Asta nu cumva este negresa?