Tocăniţă cu făină de porumb
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu faina de porumb din: carne de porc, branza de oi, usturoi, faina de porumb, ulei, sare si piper.
- 500 g carne de porc mai grasă
- 100 g brânză de oi sărată
- 2 căciuli de usturoi
- 1 kg făină de porumb
- 100 ml ulei
- sare şi piper
Mod de preparare:
Într-o cratiţă mai înaltă puneţi carnea tăiată cubuleţe, 500 ml apă şi puţină sare. Lăsaţi totul să fiarbă până scade apa. Între timp, puneţi într-o oală 1 l de apă şi 2 linguriţe de sare.
După un timp, apa din cratiţa cu carne o să scadă, iar carnea va începe să se prăjească. Adăugaţi atunci uleiul.
Cât timp se prăjeşte carnea, adăugaţi în apa pusă la fiert 400 g de făină de porumb şi lăsaţi să fiarbă 2 – 3 minute.
Când carnea e prăjită, adăugaţi cu polonicul amestecul obţinut, peste carne şi lăsaţi 5 minute pe foc, după care, la final, adăugaţi usturoiul pisat şi brânza dată pe răzătoarea mică.
Puneţi sare şi piper după gust. Din restul de făină faceţi o mămăliguţă şi serviţi tocăniţa cu mămăligă caldă.
Tocăniţă cu făină de porumb
Pofta buna!