Tartă cu urdă si verdeaţă
PrinteazaO reteta de tarta cu urda si verdeata din: ceapa, usturoi, maghiran, cimbru, ulei de masline, aluat, boabe de fasole, oua, urda, sare, piper, boia de ardei si albus.
- 200 g ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1/4 legatura de maghiran
- 10 fire de cimbru
- 2 linguri de ulei de masline
- 450 g aluat fraged
- boabe de fasole sau de mazare uscate pentru ingreunat
- 4 oua
- 500 g urda
- sare
- piper
- boia de ardei
- 1 albus
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul, ceapa şi verdeaţa. Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi usturoiul; se iau de pe foc şi se adaugă verdeaţa; se amestecă şi se lasă să se răcorească.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tartă (0 26 cm) unsă în prealabil; se ridică o margine înaltă de 3 cm.
Se înţeapă blatul în mai multe locuri cu o furculiţă şi se aşază deasupra o bucată de hârtie de copt. Se repartizează deasupra boabele de fasole sau de mazăre uscate.
Se coace blatul în alb 20 min.
Intre timp, se separă 1 ou: gălbenuşul se amestecă împreună cu urda, 3 ouă întregi şi compoziţia de ceapă. Se condimentează cu sare, piper şi ardei iute. Se bate albuşul şi se înglobează.
Se scoate blatul de tartă din cuptor şi se îndepărtează bucata de hârtie de copt cu tot cu boabe. Se aşază pe blat compoziţia de urdă şi se coace tarta 30-35 min.
Tartă cu urdă si verdeaţă
Pofta buna!