Trigoane cu carne tocată
PrinteazaO reteta delicioasa de trigoane cu carne tocata din: foi de placinta, ulei de floarea soarelui, ou, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, coriandru, praf de ghimbir, curcuma, sare si piper.
- 20 foi subţiri de plăcintă
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- 1 ou
pentru umplutură:
- 500 g carne tocată de vită
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- câteva fire de coriandru
- 1 linguriţă rasă praf de ghimbir
- 1 linguriţă curcuma
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în uleiul de măsline încins împreună cu usturoiul zdrobit şi foile de dafin. Când ceapa a devenit aurie, adaugă carnea tocată, ghimbirul, curcuma, coriandrul tocat, sare şi piper, după gust.
Înăbuş-o timp de 30 de minute, la foc mic, amestecând frecvent, apoi scoate foile de dafin şi las-o să se răcească.
Taie foile de plăcintă în fâşii lungi cu lăţimea de circa 6-8 cm. Pune pe ele, la una dintre marginile înguste, puţină umplutură, unge marginile cu ou bătut şi pliază-le în formă de triunghi, închizând complet în interior compoziţia de carne.
Prăjeşte trigoanele în baie de ulei încins. Scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de ulei şi serveste-le imediat.
Trigoane cu carne tocată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- trigoane cu carne