Trigoane cu carne tocată

Printeaza

O reteta delicioasa de trigoane cu carne tocata din: foi de placinta, ulei de floarea soarelui, ou, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, coriandru, praf de ghimbir, curcuma, sare si piper.

Ingrediente:Trigoane cu carne tocată

  • 20 foi subţiri de plăcintă
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • 1 ou

pentru umplutură:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • câteva fire de coriandru
  • 1 linguriţă rasă praf de ghimbir
  • 1 linguriţă curcuma
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în uleiul de măsline încins împreună cu usturoiul zdrobit şi foile de dafin. Când ceapa a devenit aurie, adaugă carnea tocată, ghimbirul, curcuma, coriandrul tocat, sare şi piper, după gust.

Înăbuş-o timp de 30 de minute, la foc mic, amestecând frecvent, apoi scoate foile de dafin şi las-o să se răcească.

Taie foile de plăcintă în fâşii lungi cu lăţimea de circa 6-8 cm. Pune pe ele, la una dintre marginile înguste, puţină umplutură, unge marginile cu ou bătut şi pliază-le în formă de triunghi, închizând complet în interior compoziţia de carne.

Prăjeşte trigoanele în baie de ulei încins. Scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de ulei şi serveste-le imediat.

Trigoane cu carne tocată

Trigoane cu carne tocată

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • trigoane cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.