Specialitati de cartofi in paine
PrinteazaO reteta delicioasa de specialitate cu: cartofi, gogosari, ceapa, rosii, foi de dafin, cimbru, ulei, pulpa de porc, ceapa, paine, marar.
- 10 cartofi
- 2 gogoşari
- 2-3 cepe
- 5-6 roşii
- o foaie dafin
- cimbru uscat şi măcinat
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 400 g pulpă de porc
- 4 fire ceapă sau praz
- 4 pâini rotunde 300-400 g
- o legătură mărar
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori si se căleşte în uleiul încins. Se lasă să se înmoaie şi se toarnă puţină apă. Se adaugă carnea tăiată cubuleţe, gogoşarii şi se înăbuşă împreună cu ceapa şi apa.
Separat, se curăţă şi se spală cartofii şi se adaugă ultimii deoarece se pot zdrobi.Se opăresc roşiile şi se decojesc. Se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă.
După ce au fiert în câteva clocote, se trec prin sită şi se obţine o cremă de roşii. Aceasta se toarnă spre sfârşit în tocană si se condimentează cu foi de dafin şi cimbru.
Se adaugă mărarul şi se bagă în cuptor, în acest timp, se pregătesc pâinile. Se taie capacul, se scote miezul şi se servesc cu mâncarea de cartofi. Se serveste cu ceapă verde.
Specialitate de cartofi in paine
Pofta buna!