Tocanita de berbecut din: carne macra de berbec, coaste sau spinare de berbec, morcovi, ceapa, praz, telina, unt, orez, sare. Ingrediente: 250 g carne macră de berbec 250 g coaste sau spinare de berbec 5 morcovi 2 cepe 2 bucăţi praz 1 ţelină 80 g unt 100 g orez sare mărar pătrunjel verde pastă de roşii […]
Pilaf cu carne de berbec
PrinteazaPilaf cu carne de berbec din: carne de berbec, orez, rosii, ardei grasi, sare, piper, ulei, patrunjel, otet, condimente.
- 500 g carne berbec
- 1 cană orez
- 3-4 roşii
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel verde
- oţet
- 1 cub condimente
Mod de preparare:
Carnea porţionată o fierbi în apă cu sare şi oţet, apoi o laşi să se scurgă.
Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaug orezul spălat. Torni apoi 3 căni de supă preparată din 3 căni de apă şi un cub condimente, apoi adaugi ardeii tăiaţi felii subţiri.
După câteva clocote, pui carnea fiartă tăiată cubuleţe, roşiile tăiate rondele subţiri şi potriveşti de sare şi piper.
Presari pătrunjelul tocat şi dai pilaful la cuptor, pentru câteva minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Berbecut cu fructe
Berbecut cu fructe din: pulpa de berbecut, prune, gutui, suc de lamaie, miere, ceapa, usturoi, scortisoara, condimente, zahar brun, seminte de susan si ulei de masline. Ingrediente: 700 g pulpa berbecut, taiata cuburi 250 g prune uscate 300 g gutui, taiate felii sucul de la 1 lamaie (jumatate pentru marinata, jumatate pentru gutui) 3 linguri […]
Cotlete de berbec la tava
Cotlete de berbec la tava din: cotlete berbec, usturoi, ulei, piper, dafin, cimbru, sare. Ingrediente: 1 kg cotlete berbec 10-12 căţei de usturoi 2 linguri ulei piper boabe foi de dafin cimbru sare Mod de preparare: Carnea se opăreşte în prealabil (20-30 de minute în apa fiartă) sau se marinează. Pentru a fi puse […]
Pofta buna!