Praz cu masline
PrinteazaO reteta de praz cu masline din: praz, ceapa, sos de tomate, foid ed afin, ulei, masline, zahar, sare si piper.
- 3-4 fire de praz (firul sa nu fie gros si sa aiba tiha alba cat mai lunga), taiate in bucati de 2-3 cm
- 1 ceapa medie, taiata solzisori
- 250 g sos de tomate
- 3 foi de dafin
- 2-3 linguri de ulei
- 150 g de masline
- 1 lingurita de zahar
- sare
- piper
Mod de prepaarre:
Se curăţă prazul şi se spală, păstrând numai partea albă a firului. Se călesc ceapa şi prazul în ulei, la foc mic, până se înmoaie, într-un vas termorezistent pentru cuptor.
Se toarnă sosul de tomate şi, eventual, se mai adaugă puţină apă ca mâncarea să iasă mai zemoasă. Se adaugă şi măslinele, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la fiert 10 minute. Se adaugă după gust sarea, piperul, foile de dafin, zahărul şi se mai lasă 5 minute la fiert.
Se ia oala de pe foc şi se introduce (fără capac) 10 minute la cuptorul preîncălzit la 190° C. Se scot foile de dafin şi se serveşte mâncarea de praz fierbinte, cu pâine proaspătă alături.
Praz cu masline
Pofta buna!