Papanasi deliciosi
PrinteazaO reteta de papansi brasoveni din: branza de vaci, faina, zahar vanilat, zahar tos, coaja de lamaie, stafide, bicarbonat de sodiu, ulei, dulceata de visine si smantana.
- 250 g branza de vaci grasa
- 150 g faina, plus extra pentru intins aluatul
- 1 plic de zahar vanilat
- 2 linguri de zahar tos
- coaja de lamaie (optional)
- 1 pumn de stafide galbene
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 cani de ulei pentru prajit
- dulceata de visine
- smantana, pentru servit
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din toate ingredientele, în afară de ulei (consistenţa trebuie să fie fermă, dar elastică). Se mai adaugă făină, dacă aluatul se lipeşte de mână.
Se întinde puţin cu sucitorul şi se taie aluatul cu un pahar cu deschiderea largă.
Se prăjesc papanaşii într-un vas înalt, în baie de ulei, la o temperatură mare, până, devin aurii (astfel nu se vor încărca de grăsime şi se vor pătrunde la mijloc fără să se ardă la suprafaţă). Se servesc cu dulceaţă de vişine şi cu smântână.
Papanasi deliciosi
Pofta buna!