Reteta zilei: Friptura umpluta
PrinteazaO reteta de friptura umpluta din: carne de vita, carnati, ardei, ceapa verde, ardei copti, praf de supa, branza, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita
- 3 carnati
- 1 ardei
- 1 ceapa verde
- 2 ardei copti
- 40g praf de supa
- 5 linguri branza rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnatii se decojesc de pielita si se amesteca bine cu branza rasa, ardeiul tocat marunt, ceapa verde, sare si piper. Carnea se fasoneaza, dupa care se cresteaza (asa cum se observa in poze) si se face un buzunar care ulterior va fi umplut.
In buzunar se pun ardeii copti si compozitia de carnati cu branza, dupa care se inchide buzunarul si carnea se leaga cu ata. Carnea se pune intr-o tava, se presare bine cu pudra de supa, iar in jurul carnii se pune vinul, se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor.
Dupa 20 minute se intoarce carnea si daca mai este necesar se mai adauga vin. Carnea se mai tine inca 20 minute la cuptor. In jurul carnii ar trebui sa se formeze o crema groasa. Friptura se serveste cu sosul crema, la care se poate adauga piure de cartofi.
Friptura umpluta
Pofta buna!
Buna, buna rau friptura asta