Placinta cu creier
PrinteazaO reteta de placinta cu creier din: foi de placinta, creier de vitel, ceapa, cimbru, sare, piper si unt.
- 1 pachet foi de placinta
- 1 creier de vitel (400-500 g), spalat si caratat de membrane
- 1 ceapa alba mare
- cimbru
- sare
- piper
- 75 g unt topit
Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt si se caleste in 25 g unt, la foc mic, pana devine sticloasa, aproximativ 10 minute.
Se adauga creierul taiat in cubulete, sare, piper proaspat macinat si cimbru si se lasa 5 minute pe foc.
Se unge cu un unt un vas rotund (cu diametru de 25 cm), apoi se asaza trei foi de placinta unse fiecare cu unt topit, astfel incat colturile sa ramana in afara vasului.
Se pune peste foile de placinta jumatate din compozitie, se acopera cu inca doua foi unse cu unt, peste care se asaza ultima parte din compozitie.
Se acopera placinta cu colturile foilor de placinta ramase in afara, se unge suprafata placintei cu ou si se rumeneste la cuptor timp de 25-30 minute, la 180C.
Placinta cu creier
Pofta buna!