Ciolan de porc cu garnitură de legume
PrinteazaSe spală bine 1 ciolan de porc şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se crestează şoriciul în pătrăţele suficient de a adânc pentru a ajunge la carne.
Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se presară 1 linguriţă sare de mare grunjoasă şi 1 linguriţă piper negru măcinat, frecând bine ciolanul pe toate părţile.
Se împunge ciolanul în diverse locuri cu un cuţit pentru a introduce câte 1 căţel de usturoi (în total, o căpăţână) şi 8 beţişoare de rozmarin.
Se pune ciolanul într-o tavă sau un vas de ceramică cu 2 pahare vin alb şi se introduce în cuptor, la 180 °C, acoperit cu folie de auminiu cca 3 ore.
Se scoate ciolanul din cuptor, se adaugă 8-10 cartofi, 5-8 morcovi, 1/2 ţelină curăţate şi tăiate bucăţi. Se mai adaugă 1 pahar vin alb.
Se reintroduce în cuptor neacoperit, timp de 90 min. sau până carnea se desprinde uşor de ciolan.
Ciolan de porc cu garnitură de legume
Pofta buna!