Rulouri de vinete cu piept de pui din: piept de pui, vinete, cartofi, masline, parmezan, unt, usturoi, sare, piper, mozzarella. Ingrediente: mijlocul de la 8 jumătăți de piept de pui 4 vinete 4 cartofi mari 100 g măsline 100 g parmezan 1 linguriță unt 1 cățel de usturoi sare piper 50 g mozzarella Mod […]
Salată de ţiri
PrinteazaSalată de ţiri din: tiri, otet, marar, ulei.
- ţîri
- oţet
- mărar
- ulei
Mod de preparare:
Se bat ţîrii pe şira spinării cu un ciocan de lemn, pentru a se desprinde mai uşor pieliţa de carne.
Se pun pe plita încinsă pînă se înmoaie, se curăţă de piele, se îndepărtează şira spinării şi capul, apoi se scot şuviţe subţiri în lungime.
Se fierbe oţet diluat cu apă, se toarnă peste ţîri. Se acoperă vasul şi se lasă să se răcească.
Se aranjează ţîrii pe un platou, se adaugă mărar tăiat mare (circa 1—2 cm), jar deasupra se toarnă oţetul în care au stat ţîrii şi ulei.
Pe platou ţîrii pot fi amestecaţi cu mărarul sau se aranjează şuviţele de ţiri la mijloc, iar mărarul pe margine.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata de ţiri
Salata de ţiri Ingrediente: 10 ţiri 5 legături mărar verde ulei oţet piper (boabe) după gust Mod de preparare: Batem ţîri cu un ciocan de lemn pe amîndouă părţile, apoi îi frigem pe un grătar la jar domol (sau pe spuză ori pe plita încinsă). Observăm să nu se pîrlească şi îi rumenim pe […]
Pofta buna!