Prăjitură cu brânză şi prune
PrinteazaO reteta de prajitura cu branza si prune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, biscuiti, prune, branza de vaci, smantana, oua si scortisoara.
- 400 g făină
- 1 cub drojdie
- 185 g zahăr
- 150 ml lapte călduţ
- 80 g unt
pentru umplutură:
- 6 biscuiţi sfărâmaţi
- 1,5 kg prune
- 750 g brânză de vaci
- 60 g amidon
- 250 g smântână proaspătă
- 5 ouă
- 100 g scorţişoară amestecată cu zahăr
Mod de preparare:
Puneţi făina într-un castron şi faceţi o gaură în mijloc. Aici turnaţi drojdia dizolvată în lapte cald, amestecată cu zahăr şi puţină făină. Acoperiţi şi lăsaţi să dospească 10 minute.
Apoi adăugaţi 50 g zahăr, unt topit, puţină sare şi frământaţi un aluat pe care îl lăsaţi să crească.
Întindeţi o foaie pe care o aşezaţi într-o tavă unsă cu unt. Presăraţi deasupra biscuiţi sfărâmaţi. În brânza de vaci adăugaţi restul de zahăr, puţină sare, amidon, smântână şi ouă.
Tăiaţi prunele în 2, le scoateţi sâmburii şi le adăugaţi în compoziţia de brânză, pe care o turnaţi peste aluat.
Nivelaţi compoziţia, apoi introduceţi tava în cuptor pentru 55 de minute.
Prăjitură cu brânză şi prune
Pofta buna!