Hassa
PrinteazaO reteta de hassa din: carne de miel, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, usturoi, lamaie, pasta de rosii, ardei iute, faina, boia iute, curcuma, busuioc verde, menta si piper.
- 200 g carne de miel (sau de vită)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 250 g sos de roşii
- 4 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- 1 lingură pastă de roşii
- 2 ardei iuţi verzi (proaspeţi)
- 3 linguri faină albă
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă curcuma
- 6 frunze busuioc verde
- 4 frunze mentă
- 800 ml apă
- piper
Mod de preparare:
Frige carnea pe grătar. Pune într-o crăticioară cu ulei încins sosul de roşii, ardeii iuţi tăiaţi mărunt, boiaua, curcuma şi 2 căţei de usturoi. Adaugă busuiocul şi menta tocate mărunt şi usturoiul rămas tăiat lamele.
Adaugă 100 ml apă şi pune-le să fiarbă, la foc mic, 10 minute. Toarnă apoi circa 3 ceşti cu apă, piperează, după gust, şi adaugă carnea de miel când lichidul începe să clocotească.
Desfa în puţină apă făina şi încorporeaz-o în sosul care fierbe, amestecând continuu până când acesta se îngroaşă. Adaugă pasta de roşii şi lasă totul să fiarbă 10 minute. Adaugă zeama de lămâie şi serveşte preparatul cald, cu garnitură de orez.
Hassa
Pofta buna!