Calamari în sos de roşii
PrinteazaO reteta de calamari in sos de rosii din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, rosii in bulion, ceapa, patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper.
- 500 g rondele de calamari
- 2 oua
- 100 g faina
- 150 g pesmet
- 500 g rosii in bulion
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- 1 lamaie
- 200 ml ulei, pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Treceţi rondelele de calamari prin făină, apoi prin ouăle bătute, iar la final, prin pesmet. Prăjiţi rondelele de calamari astfel preparate, în uleiul încins, până când se rumenesc bine pe ambele părţi. Scoateţi-le apoi pe şerveţele absorbante, pentru a se scurge de ulei.
Căliţi în 2-3 linguri de ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt. După 2-3 minute, adăugaţi roşiile tocate şi sosul acestora.
Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute. Puneţi în sos rondelele de calamari, stropite cu zeamă de lămâie şi fierbeţi-le 2-3 minute. Serviţi rondelele calde cu sos da roşii.
Calamari în sos de roşii
Pofta buna!