Bomboane de cocos
PrinteazaO reteta delicioasa de bomboane cu: fulgi de cocos, zahar, lapte concentrat.
- 250 g fulgi de nucă de cocos
- 100 g zahăr
- 3 linguri mari de lapte concentrat
Ingrediente decor:
- 100 g fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare:
La foc mic se fierbe laptele cu zahărul. Când începe să-şi schimbe culoarea spre bej-maroniu, se adaugă cele 250 g de fulgi de nucă de cocos. Se amestecă pe foc.
In momentul în care amestecul se detaşează de vas şi nu se mai lipeşte, se trage vasul de pe foc şi se lasă să se răcorească puţin, dar nu complet.
Cu o linguriţă se ia din pasta răcorită şi, cu palmele uşor unse cu ulei, se modelează biluţe. Se trec prin cele 100 g de fulgi şi apoi se aşază, una câte una, la distanţă pe masa tapetată cu hârtie, să se usuce.
Bomboane de cocos
Pofta buna!