Potarniche cu rozmarin
PrinteazaO reteta de potarniche cu rozmarin din: miere, crema de aceto balsamico, vin alb, potarnichi, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, boia si salam italian.
- 3 linguri miere
- 4 lingurite crema de aceto balsamico
- 250 ml vin alb
- 4 potarnichi (a circa 400 g)
- 4 cepe
- 2 catei de usturoi
- 800 g vinete
- 2 ardei grasi galbeni
- 5 linguri rozmarin tocat
- 6 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia
- 100 g salam italian
Mod de preparare:
Se amesteca mierea cu otetul si vin. Se repartizeaza in 4 pungi, in care se asaza o potarniche; se lasa sa se marineze peste noapte. Se incinge cuptorul la 170C. Se toaca ceapa si usturoiul. Se curata legumele si se taie marunt.
Potarnichile se asaza in tava, cu marinata, ceapa, usturoiul si rozmarin. Se coc la cuptor circa 40 de minute. Se amesteca uleiul, cu sare, piper si boia si se ung potarnichile. Se adauga vinetele si se mai coace 25 de minute.
Se taie salamul fasii si se adauga; se coc toate inca 15 minute, adaugand eventual apa. Se taie potarnichile in jumatate si se rumenesc la grill. Se portioneaza si se servesc cu sos.
Potarniche cu rozmarin
Pofta buna!