Prăjitură cu zmeură
PrinteazaO reteta de prajitura cu zmeura din: oua, zahar tos, faina, praf de sare, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt si zmeura.
- 10 ouă
- 8 linguri zahăr tos
- 10 linguri făină
- 3 linguri apă un praf de sare
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 1 esenţă de vanilie
pentru cremă:
- 400 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 1/2 kg zmeură proaspătă
Mod de preparare:
Bateţi albuşurile, adăugaţi zahărul, gălbenuşurile şi bateţi până obţineţi o spumă tare. Puneţi făina uşor, zahărul vanilat, sare, apa şi amestecaţi uşor să nu se lase compoziţia.
Turnaţi compoziţia într-o tavă mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Coaceţi la foc domol şi lăsaţi la răcit. Tăiaţi blatul în 2 părţi şi îl însiropaţi cu esenţă de vanilie.
Frecaţi untul cu zahărul pudră şi adăugaţi 1/4 kg zmeură. Frecaţi mai departe crema până se omogenizează şi ungeţi blatul cu 1/2 din cremă. Restul de zmeură îl aşezaţi peste cremă, fruct lângă fruct, să fie rânduri apropiate. Puneţi partea a doua de cremă peste zmeură şi nivelaţi bine.
Peste cremă aşezaţi blatul rămas, apăsând uşor, cerneţi zahăr pudră deasupra şi lăsaţi până a doua zi, când tăiaţi prăjitura în pătrate.
Prăjitură cu zmeură
Pofta buna!