Supa ardeleneasca de cartofi

Printeaza

Supa ardeleneasca de cartofi 

Ingrediente:Supa ardeleneasca de cartofi

  • 5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 legătură de pătrunjel ver­de
  • 3 linguriţe faină
  • 1 linguriţă boia
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de bulion
  • 250 g smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Morcovii şi cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii pui apoi la fiert în 3 litri de apă cu sare. Când cartofii sunt fierţi faci un rântaş în felul următor: rumeneşti făina în uleiul încins, apoi adaugi ceapa tăiată mărunt, boia şi stingi cu bulionul şi cu un pahar de apă.

Torni apoi rântaşul în oala cu cartofii, adaugi smântână şi mai fierbi 10 minute. Când iei oala de pe foc presari şi pătrunjel verde tăiat mărunt.

Supa ardeleneasca de cartofi

Supa ardeleneasca de cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.