Supa ardeleneasca de cartofi
PrinteazaSupa ardeleneasca de cartofi
- 5 cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe potrivite
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 3 linguriţe faină
- 1 linguriţă boia
- 100 ml ulei
- 2 linguri de bulion
- 250 g smântână
- sare
Mod de preparare:
Morcovii şi cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cubuleţe. Ii pui apoi la fiert în 3 litri de apă cu sare. Când cartofii sunt fierţi faci un rântaş în felul următor: rumeneşti făina în uleiul încins, apoi adaugi ceapa tăiată mărunt, boia şi stingi cu bulionul şi cu un pahar de apă.
Torni apoi rântaşul în oala cu cartofii, adaugi smântână şi mai fierbi 10 minute. Când iei oala de pe foc presari şi pătrunjel verde tăiat mărunt.
Supa ardeleneasca de cartofi
Pofta buna!