Snitel rusesc
PrinteazaO reteta de snitel rusesc din: carne, ulei, faina, untura, rosii, unt, zahar, usturoi si sare.
- 750 g carne
- 1 lingura ulei
- 1 lingura faina
- 3 linguri untura (sau ulei)
pentru sos:
- 500 g rosii
- unt
- faina
- zahar
- usturoi sau cimbru
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea în felii groase de un deget. Baţi feliile foarte bine cu ciocanul, pe ambele părţi, până când carnea începe aproape să se rupă. Dacă au pieliţe sau tendoane, acestea trebuie tăiate.
De asemenea, crestezi carnea pe margini, ca să nu se strângă la fript. Şniţelele, astfel pregătite, le sărezi şi le ungi cu ulei. Le laşi aşa timp de 2-3 ore, să se pătrundă. Dai şniţelele prin făină şi le prăjeşti în untură sau în mult ulei, încins. Aşezi şniţelele prăjite într-o cratiţă, unele peste altele.
Separat, prepari un sos de roşii din unt proaspăt cât o nucă, 1 linguriţă zahăr, roşii, sare, usturoi, cimbru sau frunză de ţelină, în felul următor: rupi roşiile bucăţi le pui să fiarbă, le treci prin sită adaugi sarea, usturoiul slab prăjit untul şi condimentele.
Laşi sosul să fiarbă până se îngroaşă. Torni apoi sosul peste şniţele şi le dai la cuptor să se înfierbânte. Aşezi şniţelele calde pe un platou şi le garniseşti cu sfeclă fiartă, presărată cu hrean şi cu fasole verde cu unt.
Snitel rusesc
Pofta buna!