Tort cu cremă de zahăr ars
PrinteazaO reteta de tort cu crema de zahar ars din: zahar, lapte, oua, coaja de lamaie sau portocala, oua, zahar, faina, lapte, budinca de vanilie si margarine.
- 10–12 linguri zahăr
- 1/2 l lapte
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală
pentru blat:
- 4 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 2 budinci vanilie
- 12 linguri zahăr
- 1 pachet margarină sau unt
Mod de preparare:
Într-o cratiţă de 3 – 4 l puneţi 12 linguri de zahăr cu vârf şi-l lăsaţii să se caramelizeze. Întindeţi caramelul pe marginea cratiţei, rotind cratiţa de jur-împrejur. Bateţi albuşurile cu 3 linguri de zahăr, adăugaţi gălbenuşurile şi laptele rece, coaja de lămâie rasă. Daţi totul la cuptor pentru 35 de minute.
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri şi pe acestea din urmă le bateţi cu cele 6 linguri de zahăr. Adăugaţi şi gălbenuşurile pe rând şi apoi făina. Amestecaţi uşor.
Când crema din cuptor prinde o crustă deasupra, turnaţi compoziţia de blat peste ea şi o daţi din nou la cuptor, fără să se desprindă de pe margini.
Când s-a copt blatul, îl răsturnaţi pe un platou.
Faceţi o budincă din 500 l lapte, praful de budincă şi zahăr, iar când s-a răcit, adăugaţi pachetul de margarină. Amestecaţi şi puneţi crema peste blat.
Îmbrăcaţi tortul cu budincă şi ornaţi după dorinţă.
Tort cu cremă de zahăr ars
Pofta buna!