Tort cu cremă de zahăr ars

Printeaza

O reteta de tort cu crema de zahar ars din: zahar, lapte, oua, coaja de lamaie sau portocala, oua, zahar, faina, lapte, budinca de vanilie si margarine.

Ingrediente:Tort cu cremă de zahăr ars

  • 10–12 linguri zahăr
  • 1/2 l lapte
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală

pentru blat:

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină

pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 2 budinci vanilie
  • 12 linguri zahăr
  • 1 pachet margarină sau unt

 

Mod de preparare:

Într-o cratiţă de 3 – 4 l puneţi 12 linguri de zahăr cu vârf şi-l lăsaţii să se caramelizeze. Întindeţi caramelul pe marginea cratiţei, rotind cratiţa de jur-împrejur. Bateţi albuşurile cu 3 linguri de zahăr, adăugaţi gălbenuşurile şi laptele  rece, coaja de lămâie rasă. Daţi totul la cuptor pentru 35 de minute.

Separaţi gălbenuşurile de albuşuri şi pe acestea din urmă le bateţi cu cele 6 linguri de zahăr. Adăugaţi şi gălbenuşurile pe rând şi apoi făina. Amestecaţi uşor.

Când crema din cuptor prinde o crustă deasupra, turnaţi compoziţia de blat peste ea şi o daţi din nou la cuptor, fără să se desprindă de pe margini.

Când s-a copt blatul, îl răsturnaţi pe un platou.

Faceţi o budincă din 500 l lapte, praful de budincă şi zahăr, iar când s-a răcit, adăugaţi pachetul de margarină. Amestecaţi şi puneţi crema peste blat.

Îmbrăcaţi tortul cu budincă şi ornaţi după dorinţă.

Tort cu cremă de zahăr ars

Tort cu cremă de zahăr ars

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.