Friptura in sange
PrinteazaO reteta de friptura in sange din: antricot de vita, vin rosu, sparanghel, rosii cherry, marar, ulei, sare, faina, unt, branza de vaci si sare.
- 500 g antricot de vita
- 100 ml vin rosu
- 100 g sparanghel
- 4 rosii cherry
- 1 legatura de marar
- ulei
- sare
pentru saratele:
- 250 g faina
- 250 g unt
- 250 g branza de vaci
- sare
Mod de preparare:
Freacă brânza de vaci cu mixerul şi adaugă untul moale. Amestecă până se omogenizează şi pune o linguriţă cu sare şi făina, puţin câte puţin. Lasă aluatul la rece de seara până dimineaţa. Sărează carnea, bucata întreagă, şi unge-o cu ulei. Dă-o la rece până a două zi.
Incinge un grătar şi frige carnea, fără grăsime, la foc iute, 2-3 minute pe fiecare parte. Pune carnea într-o tavă, adaugă vinul şi dă la cuptorul încălzit pentru zece minute. Intinde aluatul şi taie forme rotunde cu paharul.
Aranjează sărăţelele într-o tavă acoperită cu hârtie cerată şi dă la cuptor pentru 10-15 minute. între timp, opăreşte sparanghelul în apă cu sare pentru câteva minute. Serveşte friptura cu câteva sărăţele, 2-3 fire de sparanghel şi două roşioare. Decorează cu fire de mărar.
Friptura in sange
Pofta buna!
Incoming search terms:
- friptura in sange
- friptura de vita in sange
Da dar mie nu-mi place in sange