Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie
PrinteazaO reteta de samosas cu smochine si curmale cu sos de vanilie din: foi de placinta, smochine, curmale, lapte, ulei de floarea soarelui, lapte, galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, amidon si zahar pudra.
- 4 foi subţiri de plăcintă
- 200 g smochine uscate
- 130 g curmale
- 1 pahar lapte integral
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
pentru sos:
- 250 ml lapte integral
- 2 gălbenuşuri
- 60 g zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- 1 vârf de linguriţă amidon
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Taie smochinele şi curmalele bucăţele şi pune-le în lapte; lasă-le 2 ore să se macereze, apoi scurge-le. Taie fiecare foaie de plăcintă udată cu apă (ca să nu se usuce) în câte 4 fâşii. Pune la marginea fiecărei fâşii câte puţin din amestecul de fructe.
Pliază fâşiile de aluat formând triunghiuri ce închid complet umplutura în interior. Unge-le marginile cu puţin lapte călduţ şi lipeşte-le. Lasă trigoanele să se odihnească la rece.
Incălzeşte laptele pentru sos împreună cu păstaia de vanilie. între timp, bate într-un castron gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, toarnă apoi laptele cald şi amestecă. Pune compoziţia pe foc mic şi las-o să fiarbă până când se îngroaşă şi nu mai curge de pe dosul lingurii. Aşază vasul într-un alt vas cu apă rece şi lasă crema să se răcorească.
Prăjeşte trigoanele în baie de ulei încins şi pune-le la scurs pe hârtie absorbantă. Serveşte-le aşezate pe un pat de sos de vanilie, presărate cu zahăr pudră.
Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie
Pofta buna!