Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie

Printeaza

O reteta de samosas cu smochine si curmale cu sos de vanilie din: foi de placinta, smochine, curmale, lapte, ulei de floarea soarelui, lapte, galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, amidon si zahar pudra.

Ingrediente:Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie

  • 4 foi subţiri de plăcintă
  • 200 g smochine uscate
  • 130 g curmale
  • 1 pahar lapte integral
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)

pentru sos:

  • 250 ml lapte integral
  • 2 gălbenuşuri
  • 60 g zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 vârf de linguriţă amidon

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Taie smochinele şi curmalele bucăţele şi pune-le în lapte; lasă-le 2 ore să se macereze, apoi scurge-le. Taie fiecare foaie de plăcintă udată cu apă (ca să nu se usuce) în câte 4 fâşii. Pune la marginea fiecărei fâşii câte puţin din amestecul de fructe.

Pliază fâşiile de aluat for­mând triunghiuri ce închid complet umplutura în interior. Unge-le marginile cu puţin lapte călduţ şi lipeşte-le. Lasă trigoanele să se odihnească la rece.

Incălzeşte laptele pentru sos împreună cu păstaia de vanilie. între timp, bate într-un castron gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, toarnă apoi laptele cald şi amestecă. Pune compoziţia pe foc mic şi las-o să fiarbă până când se îngroaşă şi nu mai curge de pe dosul lingurii. Aşază vasul într-un alt vas cu apă rece şi lasă crema să se răcorească.

Prăjeşte trigoanele în baie de ulei încins şi pune-le la scurs pe hârtie absorbantă. Serveşte-le aşezate pe un pat de sos de vanilie, presărate cu zahăr pudră.

Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie

Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.