Medalion din fructe de mare
PrinteazaO reteta de medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, parmezan, ou, spanac, unt, branza topita, coaja de lamaie, zeama de lamaie, nucsoara si sare.
- 250 g cocktail de fructe de mare
- 1 rosie
- 50 g sparanghel
- 1 lingura cu parmezan
- 1 ou
- 100 g spanac
- 20 g unt
- 1 cub de branza topita
- coaja de lamaie
- zeama de lamaie
- nucsoara
- sare
Mod de preparare:
Pune fructele de mare la fiert în apă cu sare şi coajă de lămâie. După zece minute, adaugă spanacul (dacă este congelat, pune-l imediat după ce s-a dezgheţat).
Scurge apa, presară un praf de nucşoară, parmezanul şi roşia tăiată cubuleţe, stropeşte cu zeamă de lămâie.
Unge cu unt două forme de ceramică mici şi rotunde, aşază un cubuleţ de unt în fiecare şi toarnă amestecul de fructe de mare, în cantităţi egale.
Bate oul şi toarnă-l peste amestec, iar deasupra, pune câte o jumătate de cub de brânză topită, tăiat bucăţele. Dă la cuptor pentru 15 minute.
Opăreşte sparanghelul cinci minute în apă cu sare, scurge-l, aranjează-l pe farfurie şi răstoarnă medalionul deasupra. Serveşte cald.
Medalion din fructe de mare
Pofta buna!