Tartă crocantă cu brânză
PrinteazaO reteta de tarta crocanta cu branza din: zahar, nuca, cereale, unt, branza de vaci, galbenusuri, frisca, zahar, gelatina, esenta vanilie, zahar, unt si nuci.
pentru blat:
- 150 g zahar
- 100 g nuca
- 50 g cereale
- 100 g unt
pentru crema:
- 400 g branza de vaci (dulce)
- 3 galbenusuri
- 200 ml frisca
- 100 g zahar
- 1 pliculet gelatina
- esenta vanilie
pentru glazura:
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 50 g nuci
Mod de preparare:
Pentru blat, topeşti zahărul într-o cratiţă şi adaugi nucile mărunţite. Laşi pe foc câteva minute, apoi răs- torni compoziţia pe o farfurie unsă cu ulei. Laşi să se răcească, apoi sfărâmi caramelul şi-l amesteci cu untul frecat spumă şi cu cerealele, întinzi compoziţia într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, presezi bine şi dai la frigider.
Freci brânza cu 100 g zahăr şi cu gălbenuşurile, până obţii o cremă fină. Adaugi frişca bătută, esenţa de vanilie şi gelatina înmuiată în prealabil şi topită.
Intinzi compoziţia peste blatul din tavă.
Caramelizezi 100 g zahăr, pui 50 g unt, amesteci şi întinzi totul peste prăjitură. Decorezi tarta pe margine cu nuci zdrobite şi dai 2 ore la frigider.
Tartă crocantă cu brânză
Pofta buna!