Jambon in crusta
PrinteazaO reteta de jambon in crusta din: jambon, zeama de varza, foaie de dafin, ulei, miere, otet balsamic si mustar.
- 1 jambon
- 2 litri zeama de varza
- 1 foaie de dafin
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingura cu miere
- 2 linguri cu otet balsamic
- 1 lingura cu mustar
Mod de preparare:
Pune jambonul pe foc în zeamă de varză, cu foaia de dafin. Fierbe-l la foc moderat cam o oră. Prepara un sos dulce-acrisor din ulei, miere, otet si mustar Pune jambonul fiert intr-o tava de copt si unge-l cu sosul preparat.
Adauga o cescuta de apa si da la cuptor pentru 20 de minute. Din cand in cand, unge-l cu sosul din tava, iar cu cinci minute inainte de a opri focul, intoarce-l. Scoate jambonul, lasa-l deoparte 15 minute, apoi serveste-l taiat in felii
Jambon in crusta
Pofta buna!